Adnan Sipović

Adnan Sipović

#8 på Västmanlands Riksdagslista.

Jag heter Adnan Sipović, 22 år, och är vårdbiträde. Min kandidatur går ut på att få fler unga, arbetare representerade i politiken.

Därför ställer jag upp

Jag är född och uppväxt i Köping. Min uppväxt präglades av trygghet och var en meningsfull tid. Men det fanns orättvisor, och jag märkte tidigt att beroende på vilka föräldrar man hade var livet enklare eller svårare. Vissa fick hjälp med läxorna hemma, vissa fick sommarjobb av sina föräldrar, vissa hade råd med sport och andra hobbyn.

För mig är det inte acceptabelt, särskilt inte när jag som vuxen ser konsekvenserna av dessa orättvisor. Jag har gamla klasskamrater som går från ena projektanställningen till en annan. Jag har klasskamrater som jag ser på gatan, fasta i missbruk. Jag har klasskamrater jag träffat inne i fängelset, när jag jobbade där en sommar. Vi kan inte ha ett sånt samhälle där det viktigaste valet i livet är valet av föräldrar. Därför kandiderar jag till riksdagen för Socialdemokraterna. För att alla unga ska klara skolan, ha ett tryggt jobb och för att kunna flytta hemifrån. I slutändan är det frihet som driver mig i politiken. Alla ska ha samma möjligheter oberoende av klasstillhörighet, kön, etnicitet, sexualitet, religion eller var man bor i landet.

Adnan Sipović

#8 på Västmanlands Riksdagslista.

Jag kommer driva att:

  • Strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring så att det begränsas till bristyrken och bara omfattar heltidsjobb.
  • Ta bort de otrygga anställningarna.
  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen.                   

Frågor vi driver