Ann-Margreth Brandell

Ann-Margreth Brandell

#43 Kommunfullmäktige Luleå

Jag heter Ann-Margreth och är mamma till tre vuxna tjejer, bor i Björsbyn och jobbar som barnskötare på en förskola. Jag kandiderar till kommunfullmäktige för att jag brinner för frågor som rör vår gemensamma välfärd och för att vi tillsammans ska bygga en levande stad och landsbygd för alla.

Därför ställer jag upp

Jag är engagerad inom fackförbundet Kommunal som arbetsplatsombud och skyddsombud på min arbetsplats, förskolan Gnistan i Rutvik, Det var under mina år på Kommunals expedition i Luleå mitt stora intresse för det viktiga facklig-politiska frågorna startade. Det facklig-politiska arbetet tänker jag är grunden till att bygga en stark kommun. Att man som medborgare och anställd både trivs med sitt jobb och känner att man har en meningsfull fritid. Jag vill att våra förskolor och skolor ger den utbildning och bygger den plattform som gör det möjligt för våra ungdomar att nå sina drömmar. Jag vill att våra ungdomarna i kommunen vill fortsätta bo kvar och bygga sin framtid här i Luleå, men även att ungdomar utifrån vill flytta hit. Fritiden är såklart viktig för både unga och gamla medborgare. Där av behöver vi erbjuda både sport, kultur och ett rikt nöjesliv. Vår stad och landsbygd behöver leva. Och på ålderns höst behöver vi erbjudas en bra omsorg med personal som trivs och orkar ge den omvårdnad som behövs, men även ha möjlighet att kunna ge den där lilla guldkanten, som vi på ålderns höst, så väl behöver.
Så mitt syfte med att kandidera till kommunfullmäktige är såklart att få möjligheten att kunna påverka och driva politiken så att vi tillsammans kan bygga ett starkt Luleå.

Ann-Margreth Brandell

#43 Kommunfullmäktige Luleå

Jag kommer driva att:

  • Ta bort de otrygga anställningarna
  • Stärka vården och omsorgen
  • Strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring så att det begränsas till bristyrken och bara omfattar heltidsjobb
  • Ställa om Sverige till framtidens jobb
  • Höja pensionen för vanligt folk

Frågor vi driver