Billy Moström

Billy Moström

#2 Kommunfullmäktige Nordmaling

Hej
Jag heter Billy Moström, 58 år och pappa till 4 söner och farfar till 6 barnbarn. Mitt fritidsintresse är jakt, fiske och byggnationer. Till vardags jobbar jag som ombudsman på IF Metall, ett jobb där jag mötet många åsikter. Att engagera sig politiskt är viktigt. Det är det bästa sättet att kunna påverka det samhälle vi lever och bor i och även företräda fackliga medlemmar i vardagen.

Därför ställer jag upp

Jag kandiderar till Kommunfullmäktige för jag vill kunna påverka. Varmt om hjärtat ligger skola, vård, omsorg och infrastruktur, alla dessa områden måste bli bättre.
Vi bör avveckla LOV i vår kommun och skapa fler boende för äldre.
Utemiljön i skolan ska ses över liksom att det behövs fler elevassistenter för att stötta upp undervisningen. Infrastrukturen i kommunen i form av gator och vägar måste bli bättre efter många år av dåligt underhåll av både fastigheter och vägar. Samverkan med näringslivet är viktigt, för att skap bra förutsättningar för arbetstillfällen.

Billy Moström

#2 Kommunfullmäktige Nordmaling

Jag kommer driva att:

  • Höja pensionen för vanligt folk
  • Ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen
  • Öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst
  • Stärka vården och omsorgen
  • Ta bort de otrygga anställningarna

Frågor vi driver