Camilla Widman

Camilla Widman

#10 Göteborgs kommunfullmäktige

#18 Göteborgs riksdagslista

Jag heter Camilla Widman och bor i stadsdelen Askim i Göteborg med mina två tonårsbarn.
Jag har min hemvist inom Postbranschen.
Jag kandiderar till kommun och riksdag för att få in det fackliga perspektivet i bl.a arbetsmarknadsfrågorna och välfärden.

Därför ställer jag upp

Jag har varit fackligt aktiv inom Seko sedan 2002 då det blev synligt för mig att mina arbetskamrater inklusive mig själv behandlades olika och att vi även fick olika lön trots samma arbetsuppgifter och utan objektiv grund.
Orättvisor har sedan dess drivit mig och därför var det ett naturligt steg att även engagera mig politiskt i valet 2006.
Idag är jag inte nöjd med hur budgeten i kommunen fördelas ut och det är de som är längst ut i organisationen som har det som stressigast och sämst arbetsmiljö och detta vill jag förändra.
Jag vill särskilt arbeta med sociala frågor, arbetsmiljöfrågor, stärkt välfärd och mindre utförsäljningar/privatiseringar.
Jag vill även försöka påverka medlemmar/förtroendevalda inom fackföreningsrörelsen att engagera sig mer inom politiken och därför är facklig-politisk samverkan viktig.
Fler personer med facklig bakgrund inom politiken gör stor skillnad för vilka frågor som drivs.

Camilla Widman

#10 Göteborgs kommunfullmäktige

#18 Göteborgs riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • Ta bort de otrygga anställningarna
  • Öka resurserna till välfärden
  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • Strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring så att det begränsas till bristyrken och bara omfattar heltidsjobb

Frågor vi driver