Conny Delerud

Conny Delerud

#18 på Linköpings kommunfullmäktige lista.
#33 på Östergötlands Riksdags lista.

Jag är byggnadsarbetare till yrket. Har arbetat som förtroendevald ombudsman för Byggnads i 19 år. Är nu pensionär och använder stor del av min tid till politik. Då framför allt bostadspolitik och arbetsmarknadspolitik, men även välfärd och klimatpolitik är av stort intresse. Uppdraget är att återta en sund konkurrens i kommunens upphandlingar och uppföljningar. Det gör vi långsiktigt med kända entreprenörer som använder egen personal, där kollektivavtalet är grunden till bra arbetsvillkor. Utstationerade arbetstagare behöver ersättas med den anhopade integreringsproblematiken av människor som står utanför arbetsmarknaden just nu.

Därför ställer jag upp

Det finns så otroligt mycket som vi behöver påverka för en bättre värld. Därför har jag börjat engagera mig i kunskapsöverföring i facklig/politisk samverkan. För vi behöver flera fackliga röster i politiken. Men vi behöver bygga mycket mera bostäder i större blandad form, för att inte fortsätta att låsa in oss i bostadssegregation.

Det är också viktigt vilken som bygger dessa bostäder. Lokala miljö ock klimatengagerade entreprenörer. Med egen personal , som använder kollektivavtalet som grund för bra och hållbara arbetsvillkor över lång tid.

Då behöver vi också ställa rätt krav vid upphandlingen. Då menar jag avstämningsbara krav. Detta kommer i slutänden ge oss en kedja i bra kvalité. Så allt hänger ihop. Skola utbildning ,arbetsmarknad, bostäder  klimat & miljö, allt detta är förutsättningen för att behålla välfärdsfrågorna som omsorg och sjukvård.

Conny Delerud

#18 på Linköpings kommunfullmäktige lista.
#33 på Östergötlands Riksdags lista.

Jag kommer driva att:

  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.
  • Strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring så att det begränsas till bristyrken och bara omfattar heltidsjobb.
  • Ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen.
  • Skärpa straffen mot arbetslivskriminalitet.
  • Höja pensionen för vanligt folk.

Frågor vi driver