Daniel Kristoffersson

Daniel Kristoffersson

#5 på Partilles lista

Jag heter Daniel och arbetar som ombudsman för IF Metalls medlemmar i Göteborg. Jag ställer upp i lokalpolitiken för att jag tror att ju fler röster som hörs i politiken som inte är från blått eller brunt håll desto bättre är det! Facklig politisk samverkan är min vardag i jobbet och det tänket har jag alltid med mig i politiken.

Därför ställer jag upp

Jag har varit politiskt intresserad och mer eller mindre aktiv i hela mitt liv och genom mina tidigare fackliga uppdrag inom IF Metall som förtroendevald så har sammanhangen i samhället blivit tydliga för mig.
Det är viktigt att människor från våra arbetsplatser inom LO kollektivet engagerar sig och tar plats för ingen annan kommer att ha våra intressen på första plats i politiken. Vi måste få alla människor att förstå vilket samhälle vi vill bygga tillsammans, ett samhälle där var och en får tillbaka efter behov och där vi gemensamt betalar in efter förmåga.

Daniel Kristoffersson

#5 på Partilles lista

Daniel Kristoffersson

Jag kommer driva att:

  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst
  • införa lagstadgad rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid
  • skärpa straffen mot arbetslivskriminalitet
  • ställa om Sverige till framtidens jobb

Frågor vi driver