David Andergard

David Andergard

#4 till Kommunfullmäktige i Kristinehamn
#13 på Värmlands Riksdagslista

Jag heter David Andergard och jag är en trebarns pappa boende tillsammans med min fru i Kristinehamn. Jobbar på Kriminalvården och är medlem i Seko. På fritiden är jag handbollstränare i IFK Kristinehamn. Förtroende vald inom Seko på arbetsplatsen och är ordförande i Seko Västra Svealand. Ordförande i LO distriktsstyrelsen. Fritidspolitiker. Sitter i kyrkofullmäktige. ”Arbetarklass till Riksdagen ”.

Därför ställer jag upp

Jag kandiderar främst för att jag vill kraftigt minska klyftorna mellan de få rika och vi i arbetarklassen. Bygga ett starkt välfärdssamhälle som i grund står i statlig regi vad gäller skola, vård och omsorg. Ge alla en schysst och trygg resa i livet. Att kunna erbjuda den hjälp man behöver vissa stunder då livet är oroligt. En få bra en balans mellan jobb och fritid. Kan exempelvis vara bra öppettider inom barnomsorgen så att man som ensamstående två barns mamma kan jobba tvåskift med vetskapen om att sina fina barn har det bra. Höja nivån för a-kassan för att säkra att våra löner håller en nivå som gör oss trygga. Försäkringskassan, arbetsförmedlingen och andra statliga servicekontor ska återinföras och göra dessa lätta att besöka i Sveriges alla städer. Att säkra att det är svenska kollektivavtal som gäller på svensk arbetsmarknad. Leder till ett jämställt samhälle för alla likas värde samt en schysst konkurrens kraft vid upphandlingar. Huvudskyddsombuden på våra arbetsplatser måste bli flera. Fackliga förtroendevalda på våra arbetsplatser måste bli flera. Arbetsgivarorganisationerna växer i hög takt och för att vi ska hänga med så ska vi jobba hårt för att öka den fackliga organisationsgraden ibland oss arbetare. ”Arbetarklass till Riksdagen”

David Andergard

#13 på Värmlands Riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • öka resurserna till välfärden
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • Rätt till heltid på din tillsvidareanställning. Rätt att ha råd att bli sjuk och få högkvalitativa vård. Då tänderna tillhör kroppen så ska det vara samma kostnad som ett läkarbesök. Ja vi har råd i vårt fina land att klara av denna kostnad. Det handlar enbart om hur vi prioriterar. ”Arbetarklass till Riksdagen”

Frågor vi driver