David Wikström

David Wikström

#27 på Stockholms kommunfullmäktigelista, valkrets 4 Östra Söderort

Jag heter David Wikström och är installationselektriker i Stockholmsområdet. Som facklig företrädare inom Elektrikerförbundet vet jag hur vi arbetare behandlas i arbetslivet. Jag kandiderar till kommunfullmäktige för att höja statusen på hantverkaryrket och öka resurserna till de som utbildar hantverkare.

Därför ställer jag upp

Att facket är en lönekartell kan många idag glömma bort men om vi ska se till att vi vågar stå upp för varandra underlättar det att vi inte har lagar och politiker emot oss. Att vi inte säljer vårt arbete till en lägre förtjänst än vad vi kommer överens om är bara möjligt om vi inte sitter fast i ett system som trycker ner arbetare. För att minska arbetslösheten måste utbildningarna vara av hög kvalité med en tanke på långsiktighet. Detta är något som jag vill kräva av systemet vi tillsammans betalar skatt till.

Idag har vi börsnoterade riskkapitalbolag som investerar sitt kapital i vår välfärd för att sedan plocka ut en vinst på våra skattepengar. Så fort det inte längre är lönsamt så har vi inte längre någon välfärd med den modellen. Varför kan vi inte som samhälle bedriva verksamheten själva istället? Det gjorde vi förut och vi kan göra det igen.

För att ställa om och se till att vi utbildar och ombildar de människor som befinner sig i Sverige så måste resurserna till välfärden öka, men innan vi kan göra detta så behövs a-kassan och sjukförsäkringen stärkas förenklas. Det ska vara enkelt att ta del av de försäkringar som vi är med och betalar för.

David Wikström

#27 på Stockholms kommunfullmäktigelista, valkrets 4 Östra Söderort

Jag kommer driva att:

  • öka resurserna till välfärden
  • ställa om Sverige till framtidens jobb
  • sätt upp ett konkret mål för full sysselsättning
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen

Frågor vi driver