Denis Begic

Denis Begic

#2 på Örebro Läns Riksdagslista

Jag heter Denis Begic, bor i Örebro och är medlem i Handels.

Jag har varit fackligt engagerad hela mitt vuxna liv. Först som industriarbetare i IF Metall för att sedan börja jobba inom handel och bytte fackförbund till Handels där jag är medlem än idag. Jag har haft olika uppdrag i politiken och just nu är jag riksdagsledamot. Det har varit 4 innehållsrika år för mig. Därför vill jag gärna fortsätta för vi behöver fler från LO leden i politiken för att balansera Riksdagen.

Därför ställer jag upp

Mitt politiska drivkraft har alltid varit rättvisa. Alla ska kunna leva på sin lön och vi ska inte ha osund konkurrens. Det har drivet mig dom här fyra åren och jag vill gärna fortsätta driva det i Riksdagen. Just nu är det viktigare än någonsin att höger tillsammans med SD inte tar makten. Det skulle betyda att det vi kämpat för under den här mandatperioden kan gå förlorat. Det såg man när man plockade bort skyddsombuden. Flera sådana förslag som direkt hotar vår fackliga system skulle säkert införas.

Denis Begic

#2 på Örebro Läns Riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • öka resurserna till välfärden
  • höja pensionen för vanligt folk
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.
  • ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen

Frågor vi driver