Dennis Ljunggren

Dennis Ljunggren

#1 Ale kommuns kommunlista

Jag heter Dennis Ljunggren fyller i höst otroliga 50 år, jag har haft politiska förtroendeuppdrag i stort sett hela mitt vuxna liv. De senaste 13 år har jag kombinerat detta med att vara klubbordförande för IF-Metall på Nouryon i Bohus. Nouryon är ett kemiföretag och kom till när AkzoNobel valde att avyttra sin kemidel för att helt satsa på sin färgaffär.
Jag bor tillsammans med min fru Sonja i en villa i Nödinge, våra barn har flytt oss och vi blev under 2001 farmor och farfar till guldklumpen Elliott.
Övriga fritidsintressen finns egentligen inte då tiden går åt till mina olika uppdrag. Idag är jag socialkommunalråd i opposition på strax över 50% och även gruppledare för vår socialdemokratiska kommunfullmäktigegrupp.
Jag har valt att kandidera som kommunstyrelsens ordförande då jag tror att jag tillsammans med övriga i partiet kommer att kunna skapa riktigt bra förutsättningar för att göra vår kommun bättre.

Därför ställer jag upp

Jag tror jag att vi med den lista partiet nu antagit har riktigt bra förutsättningar att skapa ett stabilt långsiktigt styre för vår kommun som vi tillsammans ska fortsätta att utveckla.
Vår gemensamma välfärdsmodell är en del av det som gör Sverige och Ale fantastisk. Genom att ställa krav på varandra och hjälpas åt så utvecklar vi vår gemensamma samhällsmodell. När välfärden fungerar och omfattar alla vågar vi mer; byta jobb, starta företag, bilda familj och skaffa barn, flytta eller börja studera. Det tjänar vi alla på.
När välfärden omfattar alla kan den enskilda människans frihet växa. Då kan alla få chansen att förverkliga sina livs drömmar. Detta är grunden för socialdemokratisk politik. Därför prioriterar vi investeringar i det gemensamma i utbildning, välfärd, infrastruktur och bostäder framför fler skattesänkningar. En ansvarsfull ekonomisk politik är garanten för den svenska välfärden. Med fler jobb får vi råd med en välfärd att vara stolta över.
Ett sätt att arbeta med utanförskap är att låta medborgaren drömma, jag såg detta när jag var i Sydafrika tillsammans med Star for Life och jag tror att det är en av de vägar vi måste gå, Follow your dreams. Vi måste få våra unga att drömma om att de kan nå vart de vill. Vi ska göra allt för att skapa bästa förutsättningar för att de ska kunna nå dessa mål, vi ska ge dem kraften att även våga ändra målen för att på detta sätt ge den bästa chansen att både känna och förstå att de är en del av viet som är samhället.

Dennis Ljunggren

#1 Ale kommuns kommunlista

Jag kommer driva att:

  • Öka resurserna till välfärden
  • Stärka vården och omsorgen
  • Ta bort de otrygga anställningarna

Frågor vi driver