Fredrik Johansson

Fredrik Johansson

#4 på GGVVs regionlista

Jag är en vanlig kille från Gislaved som alltid varit facklig och politiskt intresserad. Är idag fackligt aktiv inom IF Metall Västbo-Östbo. Där jag bl.a. jobbar med facklig-politiska frågor och förhandlingsverksamhet. Jag är även en del av LO-facken i Gislaved och ordförande i Gislaveds AK.

Därför ställer jag upp

Mitt intresse för fackliga frågor väcktes redan som tonåring, med samtal runt familjebordet. Då jag fick lära mig argumentera och ventilera företrädesvis med min morfar. Det var nog där som mitt politiska intresse även föddes, men det var först efter att jag deltagit i en politisk aftonskola i mitten av 90-talet som jag tog steget att bli medlem och engagera mig i politiken. Idag är jag aktiv i både Region Jönköpings län och i Gislaveds kommun och jag är självklart socialdemokrat i själ och hjärta.

Jag brinner för utbildningsfrågor för hela livet. Från förskola till gymnasium, komvux och olika omställningsutbildningar. Vi inom politiken måste vara flexibla och kunna lotsa fram människor till att kunna ta framtidens jobb inom både privat som offentlig sektor. Dessa frågor driver jag på både regional och kommunal nivå och lovar att fortsätta med det. För ett livslångt lärande är grunden för vår framtid.

Fredrik Johansson

#4 på GGVVs regionlista

#2 på Gislaveds kommunlista

Jag kommer driva att:

  • ställa om Sverige till framtidens jobb
  • öka resurserna till välfärden
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandring ska vara juridiskt bindande

Frågor vi driver