Georgios Kontorinis

Georgios Kontorinis

#4 på Solnas kommunfullmäktigelista
#9 på Region Stockholms fullmäktigelista, valkrets Nord

Jag är 53 år och har två barn som är 16 och 23 år unga.

De senaste 22 åren arbetar som ombudsman på IF Metall. Mitt arbete innebär många förhandlingar och kontakter med både arbetsgivare och anställda inom industrin. Jag har bland annat även haft arbetsmarknadsansvar och facklig-politisk ansvar för avdelningen i Stockholms län men sedan 2016 arbetar på förbundskontorets förhandlingsenhet.

Jag är en drivande samhällsengagerad individ vilket har lett till att jag numera bland annat sitter som vice ordförande i Solnas kommunfullmäktige och vice ordförande i stadens internationella kommitté. Jag är dessutom en stolt medlem och f d förbundsordförande i Sveriges Civilförsvarsförbund och har i många år varit aktiv i Röda Korset. Med andra ord en föreningsmänniska.

Jag älskar resor, äventyr och båtliv samt att grilla ute med vänner och släktingar i den vackra naturen. Idrotten med basket i spetsen men även kampsporter är bra för mitt välbefinnandet.

Därför ställer jag upp

Att leva i ett fritt och demokratiskt land är naturligtvis det viktigaste för oss alla. Men även mindre, lokala frågor har stor betydelse för våra liv – en väl fungerande vård, en bra skola för våra barn, ett tryggt samhälle, ett bra boende till rimlig kostnad och en ren och frisk kommun.

Detta är till största del kommunala och regionala frågor. Personalen är den absolut viktigaste resursen och utan dem stannar allt. Därför ar trygga villkor, bra löner och inget fusk prioriterade frågor för mig. Jag vill sätta vanligt folk först och stå upp för kollektivavtalen. Vi skall ställa krav i offentliga upphandlingar och våra skattepengar skall inte gå till skrytbyggen, usla arbetsvillkor, onödiga konsulttjänster eller kriminella.

Europas näst bästa huvudstadsregion skall erbjuda goda möjligheter även för industrin. Vi ska vara en region som är attraktiv för industrietableringar och en attraktiv plats ur ett internationellt perspektiv. Det kräver bostäder, infrastruktur, möjligheter till omställning och kompetensutveckling för trygghet på arbetsmarknaden. Tillgång till spetsforskning är viktig, för gång på gång har Stockholm visat sig vara en stark region för god forskningsmiljö och många företag har börjat här som ett resultat av innovativa idéer

Georgios Kontorinis

#4 på Solnas kommunfullmäktigelista
#9 på Region Stockholms fullmäktigelista, valkrets Nord

Jag kommer driva att:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen;stärka vården och omsorgen
  • öka resurserna till välfärden
  • ta bort de otrygga anställningarna
  • ställa om Sverige till framtidens jobb

Frågor vi driver