Jan Bremberg

Jan Bremberg

#5 på Karlshamns kommunlista

Jag är en pensionerad lastbilsmekaniker som bor i Asarum utanför Karlshamn tillsammans med min fru och katt. Jag har sedan 80-talet varit och är fortfarande aktivt engagerad inom IF Metall Blekinge.

Därför ställer jag upp

Efter ett yrkesliv som lastbilsmekaniker är jag nu främst engagerad i IF Metall Blekinge som regionalt skyddsombud för ”bilkillarna” och den facklig-politiska kommittén.

Som skyddsombud har jag den möjligheten att göra skillnad för medlemmarna. Driva på företag att se till så att arbetsplatserna är säkra. Helt enkelt se till så att alla kan få komma hem efter arbetsdagen. Genom det facklig-politiska arbetet kan jag jobba för att förändra arbetsvillkoren mer generellt. Det kan inte vara så att om man inte kan behålla sitt arbete, så ska man inte landa i något ”svart hål”. Här är det viktigt att det finns en A-kassa värd namnet.

Samtidigt som arbetsvillkor är bra så finns det ett liv utanför arbetet. Det är här jag som socialdemokrat har engagerat mig för förskolor / skolor / utbildningar. Vart ska våra barn eller barnbarn ta vägen med sina yrkesval. Här är det viktigt med lokalpolitiken. Jag har uppdraget som ordförande i Karlshamns Byggnadsnämnd och som ledamot i Karlshamns Kommunfullmäktige.

Vad händer den dagen vi behöver vård. Engagemang i regionpolitiken är i dom här frågorna nödvändiga. Jag har här uppdrag som ersättare i Regionfullmäktige.

Jan Bremberg

#5 på Karlshamns kommunlista

Jag kommer driva att:

  • ställa om Sverige till framtidens jobb
  • ta bort de otrygga anställningarna
  • stärka vården och omsorgen
  • höja pensionen för vanligt folk
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande

Frågor vi driver