Joakim Borg

Joakim Borg

#4 på Västmanlands läns Riksdagslista

Jag heter Joakim Borg och kandiderar till riksdagen för att jag vill stärka reglerna runt upphandling och reglerna som skapar trygghet för oss arbetare.

Därför ställer jag upp

Jag arbetar till vardags som ombudsman på Svenska Transportarbetareförbundet och ser hur regelverket gällande upphandling i Sverige har öppnat upp för oseriösa företag att komma in och tjäna pengar genom att dumpa villkor och löner på svensk arbetsmarknad och därigenom slå ut seriös företag som försöker följa svenska kollektivavtal. Villkor, löner och arbetsmiljö försämras för arbetare i Sverige för att oseriösa företagare ska kunna tjäna mer pengar, detta måste vi sätta stopp för och därför måste vi ändra regelverket så det bättre skyddar seriösa företag och arbetare i Sverige.

Jag vill också se en bättre och tryggare välfärd för oss alla och det får vi bara om vi tar tillbaka kontrollen från marknaden. Vinstintresse ska bort och behovsintresse in.

Vi måste också reparera vår sjukförsäkring. Idag jagas du som sjukskriven och ska hela tiden kontrolleras och testas om du inte kan köras ut på reguljär arbetsmarknad.
Vi måste låta dig som sjuk få en ärlig chans att bli frisk, att rehabilitera och kunna komma tillbaka till arbete.

Joakim Borg

#4 på Västmanlands Riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.
  • Öka resurserna till välfärden.
  • Strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring så att det begränsas till bristyrken och bara omfattar heltidsjobb.
  • Skärpa straffen mot arbetslivskriminalitet.
  • Stärka vården och omsorgen.

Frågor vi driver