Johan Engström Lockner

Johan Engström Lockner

# 14 Västernorrlands riksdagslista
# 11 Västernorrland Sundsvall – Timrå regionlista
# 3 Timrås kommunlista

Jag heter Johan och är montör och förtroendevald inom IF Metall, på mitt företag är jag också ordförande i lokala klubben. Jag kandiderar till politiska uppdrag i arbetarepartiet, skapat av arbetarrörelsen, för att verka för ökad facklig politisk samverkan och för att vara en mottagare till viktiga fackliga frågor som kommer från LO-förbunden. Jag engagerar mig också i att Sveriges alla arbetstagare, de som är i behov av lön till följd av utfört arbete för att överleva. Får bästa möjliga service av vår gemensamma välfärd.

Därför ställer jag upp

Jag började kandidera till politiska uppdrag efter ett antal år som facklig förtroendevald, när jag insåg att alla frågor som rör jobbet inte kan förhandlas mellan fack och arbetsgivare, utan vissa saker bestäms i lagar som stiftas av riksdagen. I Regionen, så tycker jag det är viktigt att vara med och skapa en jämlik vård för alla, där den som har störst behov får vård först, inte den med störst plånbok. I Kommunen så är det viktigt för mig att genom facklig politisk samverkan verka för god arbetsmiljö för de anställa inom kommunen, så att de får de bästa förutsättningarna att ge god och jämlik samhällsservice till alla som är i behov av stödet från vår gemensamma välfärd.

Johan Engström Lockner

# 14 Västernorrlands riksdagslista
# 11 Västernorrland Sundsvall – Timrå regionlista
# 3 Timrås kommunlista

Jag kommer driva att:

  • Öka resurserna till välfärden.
  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen.
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • Strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring så att det begränsas till bristyrken och bara omfattar heltidsjobb.
  • Öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst.

Frågor vi driver