Johanna Bergsten

Johanna Bergsten

#5 på Västernorrlands läns riksdagslista

Jag heter Johanna Bergsten och är småbarnsförälder och ombudsman på Transportarbetareförbundet. Jag kandiderar till riksdagen för jag tycker det är viktigt att vi arbetare finns representerade i politiken.

Därför ställer jag upp

De senaste 12 åren har jag engagerat mig politiskt på olika nivåer på grund av att jag vill vara med att påverka. Min grundinställning var och är fortfarande att om jag inte är med i politiken kan jag heller inte ”klaga” på det jag inte tycker är bra. Då slutade det med att jag såg det som min skyldighet att engagera mig politiskt. Under åren har mitt fackliga arbete gjort mig tryggare i synen på samhället, välfärden och arbetslivet. Min förhoppning är att jag med min erfarenhet kan lyfta fram det fackliga perspektivet i politiken för att vi ska få ett så bra samhälle som möjligt.

Johanna Bergsten

#5 på Västernorrlands läns riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställnings erbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.
  • Ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen.

Frågor vi driver