Johanna Haraldsson

Johanna Haraldsson

#3 på Jönköping läns riksdagslista

Jag heter Johanna Haraldsson och är industriarbetare, IF Metallare och sedan 2014 är jag riksdagsledamot. Jag är 42 år och bor i Vetlanda med min man och våra två barn.

Därför ställer jag upp

Politiska beslut påverkar dig som medlem, då måste facken försöka påverka politiska beslut. Vi behöver bli fler fackliga medlemmar och förtroendevalda som engagerar sig politiskt. Ingen annan kommer driva våra frågor lika bra som vi själva, arbetares kunskaper och erfarenheter behövs i rummen där besluten fattas!

Tryggheten på arbetsmarknaden behöver stärkas, arbetskraftsinvandringen begränsas och arbetslivskriminaliteten motverkas. De som dumpar löner och villkor ska inte komma undan, regler och straff måste skärpas. 

Integrationen måste bli bättre och långtidsarbetslösheten minska. För att fler ska ha ett jobb att gå till så behöver vi ställa högre krav, men också ge stort stöd. Den aktiva arbetsmarknadspolitiken behöver rustas upp!

Johanna Haraldsson

#3 på Jönköping läns riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • ställa om Sverige till framtidens jobb
  • öka resurserna till välfärden
  • höja pensionen för vanligt folk
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftinvandring ska vara juridiskt bindande

Frågor vi driver