Jörgen Frödelius

Jörgen Frödelius

#5 på Skövde kommuns lista

Jag heter Jörgen Frödelius, är byggnadssnickare och bor utanför Lerdala i Skövde kommun. De senaste 8 åren har jag haft fackliga uppdrag för Byggnads i ett rikstäckande byggföretag.
Jag kandiderar till kommunfullmäktige för att påverka till ett mer rättvist och jämlikt samhälle.

Därför ställer jag upp

Oseriösa aktörer som utnyttjar människor på ett slavliknande sätt genom att inte följa lagar och avtal är något jag ofta sett genom mitt fackliga engagemang för Byggnads.
Vi måste få bort denna arbetslivskriminalitet så att schysta villkor och Svenska kollektivavtal gäller på Svensk arbetsmarknad.
Det ska vara Svårt att fuska, Enkelt att åka fast, Kännbart att bli straffad.
Jag kommer driva att det i kommunens upphandlingar ska finnas krav på Svenska kollektivavtal samt krav på praktikplatser och lärlingsplatser för kommunens yrkesutbildningar.
För att minska de allt mer ökande klyftorna och få ett samhälle som håller ihop, måste resurserna fördelas mer efter behov. Därför är det för mig självklart att vinstdrivande aktörer inte ska förekomma i välfärden.
Samhället ska finnas till för dig när du behöver det, och vi ska lösa samhällets problem gemensamt. I motsats till högerkrafterna som med termer som individens frihet och valfrihet vill lägga över samhällets ansvar för samhällsproblem på individen.

Jörgen Frödelius

#5 på Skövdes lista

Jag kommer driva att:

  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • skärpa straffen mot arbetslivskriminalitet
  • höja pensionen för vanligt folk
  • stärka vården och omsorgen

Frågor vi driver