Lina Frankl

Lina Frankl

#18 på Västernorrlands län regionlista

Lina, 34 år, feminist, förälder, gift, medlem i Handels, unghandledare i LO, S-kvinna och Socialdemokrat.
Jag kandiderar till regionfullmäktige eftersom vården i Västernorrland måste förbättras och en del av lösningen är att sätta stopp för utförsäljning, privatiseringar och bemanningsföretag i vården. Det är vår gemensamt finansierade välfärd som bygger på att alla har rätt till lika vård och att vård ska ges efter behov. Med högervindar som blåser så måste vi socialdemokrater, arbetare, tillsammans stå emot och stå pall för att skydda den välfärd som gör Sverige till ett tryggt och jämställt land som vi kan vara stolta över.
Vi får aldrig riskera att ta det för givet, för då kan det vara försent!

Därför ställer jag upp

Jag har haft flera fackliga förtroendeuppdrag i princip sedan jag började arbeta. Den mesta tiden inom Hotell och restaurang facket och den senaste tiden inom Handels och LO som skyddsombud och unghandledare.
Jag är anställd på ett annat fackförbund som försäkringsadministratör. I det arbetet hjälper jag medlemmar att driva försäkringsärenden mot försäkringsbolag och mot försäkringskassan. År av erfarenhet har gett mig insyn i sjukförsäkringssystemet och arbetsskadeförsäkringen och dess brister. Det är för mig glasklart att de så kallade försäkringarna inte längre skyddar arbetare som det är tänkt och de har heller inte utvecklats i takt med arbetsmarknaden och forskningen på arbetsskador.
Det ligger i min natur, i min personlighet att engagera mig, jag kan inte låta bli att göra det jag kan för att få till förändring.
Nu under år 2022 är jag tjänstledig från min arbetsplats, efter att ha blivit rekryterad till Socialdemokraterna i region Västernorrland som politisk sekreterare.
Jag har hamnat mitt i politiken, mitt i en valrörelse och jävlar vad roligt det är att vara med och jobba för sossarna och kämpa för jämställd hälsa- & sjukvård i Västernorrland. För mig är det redan mycket tydligt vad som måste göras.
Vi ska återta den demokratiska kontrollen över hälsa- & sjukvården.
Vi ska stärka HELA vårdlaget.
och vi ska ge dig rätt vård i rätt tid.

Lina Frankl

#18 på Västernorrlands län regionlista

Jag kommer driva att:

  • Öka resurserna till välfärden.
  • Stärka vården och omsorgen.
  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen.

Frågor vi driver