Marcus Wisäter

Marcus Wisäter

#4 på Finspångs Kommunfullmäktige lista.
#9 på Östergötlands Region lista.

Hej, jag är 34 år och bor ute vid Ristsjön i Finspångs kommun tillsammans med min sambo och barn. Har tidigare arbetat som byggnadsarbetare på Skanska, på fritiden ägnar jag mig åt hundträning och jakt.

Därför ställer jag upp

-Jag ställer upp till Kommunfullmäktige för att jag vill fortsätta utveckla landsbygden. Vi måste underlätta för familjer att bosätta sig på vår fantastiska landsbygd som vi har i Finspång. Få bort dom hinder som finns idag. Idag kan det tex vara svårt att få barn-omsorg eller skolplats till sina barn om man bosätter sig på landsbyggden, så får det inte vara! Utöver det så är det många gånger dyrare att bo på landsbyggden än i tätort. Utvecklingen som sker nu leder mot att det snart bara är dom som är välbärgade som har råd att bo på landsbyggden. En utveckling vi måste möta.

-Jag ställer upp till Regionfullmäktige för att jag blir uppriktigt arg när jag ser och hör hur vi behandlar alla anställda inom vård och omsorg. Min övertygelse är att problemen som vi ser beror på underbemanning och sjukskrivningar bland anställda och det kan vi bara lösa med fler anställda. Detta kan göras genom attraktivare arbetsvillkor. Tex kortare arbetsdagar och högre lön.

Marcus Wisäter

#4 på Finspångs kommunfullmäktige lista.
#9 på Östergötlands Region lista.

Jag kommer driva att:

  • Ta bort de otrygga anställningarna.
  • Öka resurserna till välfärden.
  • Stärka vården och omsorgen.
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.
  • Höja straffet för de som utsätter anställda för brott.

Frågor vi driver