Marie Holmgren

Marie Holmgren

#6 på Oskarshamn kommunlista

Jag heter Marie Holmgren och bor i Oskarshamn med min sambo och våra två söner. Jag arbetar inom bevakning och är aktiv i Transportarbetareförbundet, sektion 4, avd. 51.
Jag tror att vårt Sverige kan bättre.

Därför ställer jag upp

Mitt engagemang började inom facket. Sedan såg jag tydligt den facklig-politiska kopplingen och ville vara med och påverka mer. Därför engagerade jag mig i Socialdemokraterna. Då fackförbunden var de som startade partiet. Så blev det självklara valet! Nu har jag ett stort politiskt engagemang inom Oskarshamns kommun och står som kandidat # 6 på Socialdemokraternas Kommunfullmäktige lista.

Jag vill fortsätta att arbeta för ett ännu bättre facklig-politiskt samarbete i min kommun och i hela Sverige. Jag tror att det är en av de viktigaste nycklarna till ett ännu bättre Sverige. Ett Sverige där alla som kan jobba har ett jobb att gå till. Där anställningen är trygg, arbetsmiljön bra och du kan få en pension du kan leva på. Ett Sverige där alla får vara med och bidra med det den kan. Där alla är lika mycket värda. Vi måste stärka A-kassan och se till att den som står utan jobb har en bra livssituation. Du hittar inte ett nytt jobb bara för att du inte kan betala din hyra.

Om alla som kan jobba har ett jobb att gå till blir vi också fler som bidrar. Detta gör att vi kan satsa mer på det som vi vill prioritera.  Jag vill att vi ska prioritera välfärden mer. Med bättre villkor för de anställda och bättre löner kan vi locka fler att jobba inom denna sektor.

Vi måste bli bättre på att kräva att alla anställningar ska ske genom kollektivavtal. Då kan vi verkligen förbättra mångas liv. Ingen ska jobba med för låg lön och med usla arbetsvillkor. Bara för att ett bolag ska få mer pengar i sina fickor. Svenska villkor ska gälla i Sverige!

Det är viktigt att vi motverkar och minskar klyftorna i Sverige. Det gör vi genom att alla får vara med och att ingen lämnas utanför. Vi måste se till att alla har en meningsfull sysselsättning och har en samhörighet med andra. Genom att vara en del av en helhet skapas mer samhörighet. Vi ska ha ett enat Sverige, inte ett Vi och Dom. Jag vill framför allt motverka de högerkrafter som blåser genom Sverige och Europa. Jag vill se ökad medmänsklighet och solidaritet i Sverige, överallt

Marie Holmgren

#6 på Oskarshamn kommunlista

Jag kommer driva att:

  • öka resurser till välfärden
  • höja pensionen för vanligt folk
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande

Frågor vi driver