Mikael Wahlberg

Mikael Wahlberg

#22 på Örebro läns Riksdagslista

#6 på Regionfullmäktige Norra Örebro län

Jag heter Mikael, bor i Nora och är medlem i Transport. Jag arbetar som regionalt skyddsombud och innan det var jag lastbilschaufför. Jag vet att vi kan få ett Sverige där vi tar hand om varandra, istället för att skjuta på varandra.

Därför ställer jag upp

Veckor i sträck ligger lastbilschaufförer i hytten utan att se sin familj. Det vi får läsa är aftonbladets rubrik om rattfyllerister, man glömmer liksom bort nämna att psykisk ohälsa och alkoholism är skapat av den som behandlat chauffören illa. Apoteket har ökat sitt sortiment och utbud av smink. Antalet apotek som har din receptbelagda medicin minskar, men det gör inte apotekets vinster. Till vems nytta var den avregleringen, ska inte apotek finns till för oss som behöver medicin? Besiktningsstationerna har ökat, de finns nästan överallt. Och dyrt har det blivit. Varför släppte vi det monopolet? Vem är det som tjänar på det? inte var det jag. Månad efter månad behöver småbarnsföräldrar oroa sig över att ekonomin ska gå ihop. Om den inte går ihop så finns det alltid ett nytt lån som kan täcka det gamla. Lånefällorna finns överallt för den som inte är tillräckligt vaken eller påläst. Ska det vara så lätt att bli lurad, eller att luras? Skjutningar, gängkriminalitet, illegal arbetskraft. Egentligen alla människor som känner att de inte har något att förlora är lätta offer för alla typer av kriminalitet och otrygghet. Polisen räcker inte hur långt som helst. Vi behöver andra insatser. Arbete istället för drogförsäljning. Bra och sunda förebilder istället för gangsters med stora smycken i feta bilar. Krav och känslan av att vi tror på dig och vill ha med dig i samhällsbygget istället för misstro och förakt. Det här är några exempel på vad jag ser för problem i samhället, listan och lösningarna kan göras mycket längre. Från var och en efter förmåga, till var och en efter behov.

Mikael Wahlberg

#22 på Örebro Riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.
  • skärpa straffen mot arbetslivskriminalitet
  • höja straffet för de som utsätter anställda för brott
  • öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst

Frågor vi driver