Mirna Obeid

Mirna Obeid

#21 på Ljungbys kommunlista

Jag heter Mirna Obeid och är 21 år ung. Bor i Ljungby tillsammans men min familj. Jobbar i skrivandets stund som vikarierande ungsekreterare på universums bästa LO-distrikt. Alltså LO-distriktet Småland och Blekinge. Jag är också aktiv inom Handels avdelning 9 i Växjö.

Därför ställer jag upp

Jag kom till Sverige som invandrare från Syrien för cirka 8 år sedan. Jag har fått uppleva orättvisan väldigt tidigt, fått förståelse för innebörden av ordet samt sett andra utsättas för det. Orättvisan har olika former och jag kan garantera att nästan alla som läser detta har erfarenhet av det. Jag vill få stopp på detta! Jag vill inte att jag, min bror, mina kusiner eller kanske framtida barn ska bli orättvist behandlade.

Som nämnts ovan så kommer orättvisan i olika former enligt mig. Rasism, diskriminering, ojämlikhet, etc. Det jag brinner för allra mest är jämlikhetsfrågan! Alla ska ha samma möjligheter oavsett förutsättningarna. Hur mycket pengar du har, eller vad du har för kön och utseende ska inte spela roll. Jag som ung kvinna ska erbjudas samma möjligheter som vilken ung man som helst, och tvärtom! Vi måste tillsammans jobba för ett samhälle fritt från diskriminering och ojämlikhet! Därför kandiderar jag till kommunlistan. Jag vill att vi unga ska bli sedda och hörda! Jag vill att vi kvinnor ska ta plats och våga stå upp för våra rättigheter! Jag vill göra skillnad, men också se skillnad!

Mirna Obeid

#21 på Ljungby kommunlista

Jag kommer driva att:

  • höja pensionen för vanligt folk
  • strama upp reglerna för arbetskraftsinvandring så att det begränsas till bristyrken och bara omfattar heltidsjobb
  • ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen
  • normalisera tillsvidareanställning för unga

Frågor vi driver