Moa Mörk

Moa Mörk

#27 på Kommunlistan i Gävle

Jag heter Moa Mörk, 22år, sambo, hund och katt, jobbar som målare och är medlem i Målarna. Jag kandiderar till kommunfullmäktige för att jag vill förbättra samhället i stort.

Därför ställer jag upp

Jag kandiderar för att vi behöver stärka hela samhället. Vi behöver anställningar som är trygga och med schyssta villkor. Höjda pensioner för vanligt folk som börjat arbeta i tidig ålder. Bättre arbetsmiljö så att vi orkar arbeta fram tills pension och att vi är friska och kan njuta av livet när vi är gamla. Vi behöver stärka skyddsnätet så att det finns när det behövs, det ska inte vara så att du ska bli utförsäkrad när du blir sjuk. Det behövs arbetare i politiken som vet hur det fungerar på arbetsplatser och i verkligheten. För det är vi arbetare som får samhället att fungera.

Moa Mörk

#27 på Kommunlistan i Gävle

Jag kommer driva att:

  • Ta bort de otrygga anställningarna
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.
  • Höja pensionen för vanligt folk
  • Ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen
  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen

Frågor vi driver