Mona Burås Dieng

Mona Burås Dieng

#1 på Lilla Edets kommunlista

Jag heter Mona och är bussförare och Regionalt fackligt ombud, med Trafik som mitt huvudområde. Jag har valt att kandidera för att kunna påverka och förbättra kollektivtrafiken, både vid upphandlingens underlag och för att säkerställa en tryggare och bättre arbetsmiljö för oss förare. Jag bor i Hjärtum, och är också oppositionsråd i Lilla Edet

Därför ställer jag upp

Jag har mycket svårt att stå och se på orättvisor och inte göra något, jag måste handla och det har jag nu valt att göra, genom att tacka ja till att vara Socialdemokraterna i Lilla Edets kommunalrådskandidat.
Detta för att jag ser att jag som politiker har möjlighet att påverka på själva underlaget för nästan alla fackliga frågor. Om det är Vården, skolan, grön sektor, teknik, brandmän, pappers, som politiker kan man påverka och faktiskt få igenom det vi ber om! Självklart krävs det en majoritet men genom dialog och samarbete kommer man mycket långt!
Även om en av mina hjärtfrågor handlar om kollektivtrafiken och upphandling, så ser jag ändå hur stor möjlighet jag har att kunna ha ett tätt samarbete med lokala fackförbund för att lyfta upp och jobba med våra olika frågor. Arbetsskor, kompetensutveckling, ramtider och arbetstider, heltidsresan det är ju bara några få frågor jag har gått in med ett handslag med fackförbundet att jobba med vidare.
Jag är tillgänglig för samtal, möten, besök för att prata, lyssna och samarbeta om alla våra fackliga frågor.

Mona Burås Dieng

#1 på Lilla Edets lista

Jag kommer driva att:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • höja pensionen för vanligt folk
  • stärka vården och omsorgen
  • öka resurserna till välfärden

Frågor vi driver