Niklas Nordlund

Niklas Nordlund

#19 på Västmanlands läns riksdagslista

Jag heter Niklas Nordlund och är pappa till 2st döttrar i skolåldern. Jag jobbar som Arbetsmiljöombudsman på Byggnads.
Jag vill att barnen ska ha en trygg skolgång och jag vill att vinsterna i välfärden ska tas bort. Skattepengarna ska gå till det dom är avsedda för välfärden.
Jag vill att det ska bli svårare att kunna utnyttja utländska arbetare på svensk arbetsmarknad. Stoppa arbetslivskriminaliteten.

Därför ställer jag upp

Stoppa vinsterna i välfärden så att lärare, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare mm och våra barn och äldre får den hjälp som behövs i skola och äldreomsorg och sjukvård.
I mitt yrke på Byggnads ser vi dagligen hur utländska arbetare jobbar för slavliknande villkor. Bor i rivningshus utan el och nästan inget vatten. Man kan bo 10-25 st i en 3rumslägenhet med madrasser på golvet. Vi behöver hårdare kontroller på byggarbetsplatserna för att stoppa arbetslivskriminaliteten.
Jag kommer även driva på frågor om högre pensioner för vanligt folk

Niklas Nordlund

#19 på Västmanlands läns riksdagslista

Jag kommer driva att:

  • öka resurserna till välfärden
  • höja pensionen för vanligt folk
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen
  • höja straffet för de som utsätter anställda för brott
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen

Frågor vi driver