Patric Lundström

Patric Lundström

#1 Kommunfullmäktige Piteå

Jag är född och uppvuxen i Piteå, bor i villa med fru och två barn. Blev i oktober 2021 vald till vice KSO tillika Kommunalråd i Piteå. Så jag är tjänstledig från min tjänst som ombudsman på IF Metall Norrbotten. Jag kandidera till fullmäktige för att jag tror att ”Piteå kan bättre”. Piteå är bra idag men jag ser och tror att vi kan bli ännu bättre som kommun.

Därför ställer jag upp

Jag stod utanför politiken och såg att många frågor kunde hanteras på annorlunda sätt, dialogen med medborgarna haltade. Politiker var ofta fast i ett beslut eller tänk som kunde vara 20 år gammalt, vi behöver lyfta upp besluten i dagens ljus och utgå från medborgarna och partiets vilja.
Jag går till val på klassisk Socialdemokratisk välfärds politik, dvs en stark vård, skola och omsorg. I Piteå har vi inte sålt ut välfärden och så vill jag fortsatt se framtiden i Piteå. Våran opposition är otroligt tydliga det vill konkurrensutsätta alla kommunal verksamhet förutom myndighetsutövning.
Jag personligen brinner för rättvisan, rättvisan att oavsett föräldrars bakgrund så skall vi få samma möjlighet i livet, rättvisan att vi skall ha schyssta villkor på jobbet och utrymmet att kunna säga till när något är fel, rättvisan att plånboken inte skall styra om man får vård i Sverige.
Jag kandiderar för ett starkare Sverige och ett bättre Piteå.

Patric Lundström

#1 Kommunfullmäktige Piteå

Jag kommer driva att:

  • Ta bort de otrygga anställningarna;höja pensionen för vanligt folk
  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • Stärka vården och omsorgen
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.

Frågor vi driver