Paula Holmqvist

Paula Holmqvist

#1 på riksdagslistan i Fyrbodal

Jag heter Paula och är undersköterska och riksdagsledamot. Bor i Dals-Ed med man och katt. Jag vill till riksdagen för att fortsätta förbättra välfärdssamhället.

Därför ställer jag upp

Jag har haft många fackliga uppdrag för Kommunal sedan 1996 ända fram till jag blev vald som riksdagsledamot i september 2014.
Det var mina fackliga uppdrag som bidrog till att jag ville engagera mig politiskt. Viljan att vara med och förändra och förbättra.

Jag har alltid brunnit för frågor som demokrati, rättvisa, solidaritet, jämställdhet och framförallt alla människors lika värde. Jag vill vara med och bidra till ett starkt, solidariskt, motståndskraftigt och uthålligt välfärdssamhälle. Ett samhälle där vi värnar om varandra och inte ställer grupper mot grupper. Alla som jobbar ska ha trygga anställningsvillkor och en god arbetsmiljö. Framförallt, alla som kan ska få ett jobb, möjlighet till kompetensutveckling och givetvis jämställda villkor på arbetsmarknaden. Vi ska också ha trygga system för de som inte kan jobba av olika orsaker. Här har vi mycket att bidra med genom facklig-politisk samverkan lokalt, regionalt och nationellt. Tillsammans blir vi starkare!

Paula Holmqvist

#1 på Fyrbodals rikdsdaglista
#14 på Dals-Eds kommunlista

Paula Holmqvist

Jag kommer driva att:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • öka resurserna till välfärden
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst
  • höja pensionen för vanligt folk

Frågor vi driver