Petra Zallin

Petra Zallin

#20 på Nynäshamns kommunfullmäktigelista

Jag heter Petra Zallin och kandiderar till kommunfullmäktige i Nynäshamn. Till vardags kör jag buss inom lokaltrafiken och har precis blivit mormor för första gången. Jag kandiderar för jag vet vilken skillnad socialdemokraterna gjort för Sverige & vad som riskerar att hända om inte fler vågar stå upp för välfärden.

Därför ställer jag upp

Född och uppvuxen söder om söder i betongblocken längs gröna tunnelbanelinjen. Sommarbarn i Smålands gröna skogar. Uppfostrad av en ensamstående mamma under slutet av 70-talet. Dagis, parklekar & fritids präglade hela min uppväxt.

Jag är en produkt av socialdemokratin som aldrig hade haft en chans utan den kommunala skolan, den svenska sjukvården eller den svenska välfärden. Att se den monteras ner under så lång tid gör ont i mitt hjärta. Vi måste vända på varje sten för att bryta utanförskapet så att fler kan komma in och bli en del av samhället. Jag vill att alla ska få möjlighet att växa upp med tryggheten att det finns en bra framtid att ta del av.

Vi måste alla hjälpas åt för att den svenska modellen inte ska försvinna, jag gör vad jag kan! Jag kandiderar för att den svenska välfärden ska se alla oavsett storleken på din plånbok eller vem du känner.

Petra Zallin

#20 på Nynäshamns kommunfullmäktigelista

Jag kommer driva att:

  • ta bort de otrygga anställningarna
  • införa lagstadgad rätt till barnomsorg på obekväm arbetstid
  • öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.

Frågor vi driver