Rickard Carstedt

Rickard Carstedt

#1 på Regionfullmäktigelista för Västerbottens läns norra

Hej, jag heter Rickard Carstedt och är byggnadssnickare. På fritiden gillar jag att fiska med min familj. Jag kandiderar till regionfullmäktige i Region Västerbotten, där jag vill utveckla jobben och välfärden.

Därför ställer jag upp

Jag kandiderar till att bli ordförande i Regionala utvecklingsnämnden i region Västerbotten, därför att jag vill skapa fler och bättre jobb.
Vi ser nu att den gröna energiindustrialiseringen leder till stora investeringar i Norra Sverige och därmed skapas fler jobb. Dessa jobb kan bli fly in fly out jobb med dåliga villkor som ofta följer med, eller så måste vi lyckas med en historisk snabb samhällsomvandling som innebär att regionen måste växa ca 25% på väldigt kort tid. Det gäller alla delar ifrån sjukvård, kollektivtrafik, kultur, infrastruktur, bostäder, idrottsrörelsen, fackföreningsrörelsen mm. Jag är övertygad om att vi politiskt kan lyckas med denna gigantiska utmaning, men det krävs att vi har både mod och tydlighet i hur vi vill att samhället ska se ut. Jag kandiderar till uppdraget därför jag drivs av en tro på att vi kan skapa ett bättre samhälle för alla. Nu när Västerbotten växer så finns det möjligheter till att förbättra tillvaron för vanligt folk.

Rickard Carstedt

#1 på Regionfullmäktigelista för Västerbottens läns norra

Jag kommer driva att:

  • ställa om Sverige till framtidens jobb
  • öka resurserna till välfärden
  • öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst
  • ha ordning och reda på arbetsmarknaden med skärpta identitetskontroller och att svenska arbetstillstånd ska krävas från första dagen
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande

Frågor vi driver