Robert Johansson

Robert Johansson

#1 på Region Stockholms fullmäktigelista, valkrets 2 Bromma-Kungsholmen

Jag heter Robert Johansson och jag är hyresförhandlare och småbarnsförälder. Jag kom in i det fackliga arbetet i Seko när jag var ung och jobbade som spårvagnsreparatör., och jag upptäckte politiken genom facket. Numera är jag medlem i Handels. Jag kandiderar till regionfullmäktige för att jag vill kämpa för högre löner, bättre villkor och fler kollegor för personalen i sjukvården.

Därför ställer jag upp

Det är dags att ta hand om dom som tar hand om oss.

Innan jag blev hyresförhandlare har jag bland annat jobbat som spårvagnsmekaniker. Jag vet av egen erfarenhet att regionpolitiken behöver förtroendevalda politiker som förstår hur upphandlingar, beslut och ideologi påverkar vardagen för de som jobbar inom sjukvård och kollektivtrafik. Det perspektivet har jag med mig i politiken.

Någon gång i livet kommer vi alla vara riktigt sköra, sjuka eller skadade. Vi kommer helt behöva förlita oss på andra människor för vårt välmående och överlevnad. Då hade vi nog önskat att vi gjorde det där valet och satsade vi på att ta hand om dom som tar hand om oss. Det valet och den kampen kommer jag driva – fler kollegor och bättre villkor för de inom sjukvården.

Robert Johansson

#1 på Region Stockholms fullmäktigelista, valkrets 2 Bromma-Kungsholmen

Jag kommer driva att:

  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • öka resurserna till välfärden
  • stärka vården och omsorgen
  • ställa om Sverige till framtidens jobb

Frågor vi driver