Sara Sjödin

Sara Sjödin

#9 på Västernorrlands riksdagslista
# 22 på Örnsköldsvik södra kommunfullmäktige lista

Hej på er! Jag heter Sara Sjödin och är en nybliven småbarnsförälder. Jag har sedan 19 år tillbaka jobbat som undersköterska inom hemtjänsten. Jag brinner för fackligt & politiskt arbete och är i dagsläget ordförande i Kommunal Mellersta Norrland. Det är ett är hedersfullt och utmanande uppdrag. Mitt mål är att varje dag göra allt jag kan för att förbättra för alla medlemmarna i kommunal och samhället.

Därför ställer jag upp

Jag har tackat ja till att kandidera till riksdagen för att jag tror på vår gemensamma förmåga att förändra till det bättre. Vi är så många som är värda så mycket mer och jag vill såklart vara med och bidra till den förändringen.
Vi måste tillsammans göra positionsförflyttningar så att vårat land blir bättre att både bo, leva och jobba i för alla. Våra skattepengar ska gå till den gemensamma välfärden och tryggheten på arbetsmarknaden måste bli betydligt bättre.
Mina år inom arbetarrörelsen har verkligen gett mig insikten om att vi behöver fackliga röster inom politiken.
Därför vill jag vara en av alla de röster som lyfter de frågorna som är superviktiga för arbetarna i LO-kollektivet. Det spelar ingen roll vart du kommer ifrån, vilken bakgrund du har, så är du värd och har rätt till en framtidstro som gynnar dig, mig och oss alla. För att nå dit måste vi våga investera och prioritera , i så många människor som möjligt i vårat land.

Upp till kamp

Sara Sjödin

#9 på Västernorrlands riksdagslista
#22 på Örnsköldsvik södra kommunfullmäktige lista

Jag kommer driva att:

  • Ta bort de otrygga anställningarna.
  • Öka resurserna till välfärden.
  • Stärka vården och omsorgen.
  • Höja pensionen för vanligt folk.
  • Stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen.

Frågor vi driver