Torgny Larsson

Torgny Larsson

#3 på Örebro läns Regionlista

En Ur-Örebroare som är medlem i Pappers. Uppvuxen vid sjön Lången. Nu boende vid gamla Kartongbruket. Gift med Eva och en vuxen son Love. Har bakgrund som pappersbruksarbetare och har bakom mig mångåriga uppdrag i facket och politiken både lokalt, regionalt och nationellt. Ordförande i Folkrörelsernas Arkivförbund 2011, sedan 2019 också ordförande i Arkivcentrum i Örebro län. Var sakkunnig i arkivutredningen. Ordförande i Regionfullmäktige sedan 2014. Engagerad i Nordenfrågor, orientering och gillar att baka matbröd.

Därför ställer jag upp

Engagerad politiskt sedan 1969 i obruten följd. Nu 70 år fyllda så ser jag att frågorna har skiftat en del under min aktiva tid. Demokrati och rättvisefrågor har dock präglat allt jag engagerat mig i. Brinner särskilt för att samordna välfärden på ett mer rättvist och effektivt sätt. Allt för mycket stuprör för att komma tillrätta med långtidsarbetslösheten och sjukskrivningarna. Har ett särskilt gott öga till det arbete som bedrivs i Samordningsförbunden i landet. (FINSAM).Stärka välfärden och utmönstra vinsterna och begreppet kund i det som är vårt gemensamma.

Torgny Larsson

#3 på Örebro läns Regionlista

Jag kommer driva att:

  • öka resurserna till välfärden
  • höja pensionen för vanligt folk
  • stärka a-kassan och reparera sjukförsäkringen
  • säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridiskt bindande.

Frågor vi driver