Victor Markström

Victor Markström

#5 Kommunfullmäktige Älvsbyn

Mitt namn är Victor Markström och jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende. Jag kandiderar för att det är dags för rättvisa. Arbetarrörelsens inflytande ska stärkas på alla nivåer och det är dags för förändring. Jag kandiderar så att vi tillsammans kan förändra samhället.

Därför ställer jag upp

Ojämnlikheten i vårat land har ökat något enormt, miljardärerna blir allt fler samtidigt som fattigdomen ökar. Välfärden förstörs av vinstintresset och den arbetarfientliga högern gör allt för att privatisera och försvaga våra fackförbund. Stora skattesänkningar för dom rikaste har gjort ett hål i välfärden och skapat ett klassamhälle. Nu får det vara nog! Mitt syfte är att kämpa för riktig arbetarpolitik där hårt arbetande människor har trygga jobb med bra arbetsvillkor. Det är dags för pensioner man kan leva på. En välfärd utan vinstintressen och bästa möjliga kvalitet. Den fackliga organisationsgraden måste höjas så grundtanken om en maktbalans mellan parterna på arbetsmarknaden åter blir verklighet. Jag brinner för att förbättra för vårdens hjältar där vi måste fokusera på en god bemanning, där vi ger förutsättningar för bättre löner och bra arbetsvillkor för personalen. Jag kommer även kämpa för en rättvis klimatomställning och att man ska kunna bo och leva i hela Sverige med god service och bra infrastruktur. Tillsammans är vi starka.

Victor Markström

#5 Kommunfullmäktige Älvsbyn

Jag kommer driva att:

  • Öka resurserna till välfärden
  • Stärka vården och omsorgen
  • Öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande.
  • Sätt upp ett konkret mål för full sysselsättning
  • Höja pensionen för vanligt folk

Frågor vi driver