Viktoria Wikström

Viktoria Wikström

#3 Kommunfullmäktige Kalix

#7 Riksdagslistan Norrbotten

Jag heter Viktoria och är receptionist sedan snart 16 år i Hotell och restaurangbranschen.
Jag är politiker för att jag varje dag vill göra skillnad. Därför kandiderar jag till riksdags- och kommunfullmäktigeledamot.

Därför ställer jag upp

Jag har denna mandatperiod suttit i kommunfullmäktige och det har ger verkligen mersmak för politik och möjligheten att påverka andras vardag till det bättre. Jag kandiderar även till riksdagsledamot för att jag vill kunna påverka på ett ännu bredare plan för att göra skillnad för fler. Jag är oerhört stolt att vara en i laget med alla mina partikamrater som vill förbättra livskvalitén, arbetsvillkor, tryggheten i vardagen för våra medmänniskor. Vi måste få ett stopp på läckage av vinster i välfärden så att pengarna går till barn i förskolan och elever i alla åldrar som har rätt till en fullvärdig utbildning. Att det finns bolagsformer i skolvärlden som urholkar elevernas möjligheter att bli sitt bästa jag efter sina drömmar gör mig oerhört ledsen.
Vi ska ha sjyssta arbetsvillkor och löner så att människor kan jobba utan att slita ut sig för att få ihop till hyra, mat och tid med familj. Vi behöver stärka de regionala skyddsombuden för ökad trygghet för arbetstagare och arbeta för nollvisionen att ingen ska dö av sitt arbete. Det är även akut att fortsätta jobba för att våldet mot kvinnor upphör och att det är förövaren som får ta straffet och inte offret som tvingas på flykt och leva gömd i rädsla och lämna hus, hem, skola, arbetsplats och sociala nätverk. Vi måste kämpa för trygghet för varje människa.

Viktoria Wikström

#3 Kommunfullmäktige Kalix

#7 Riksdagslistan Norrbotten

Jag kommer driva att:

  • Ta bort de otrygga anställningarna
  • Öka resurserna till välfärden
  • Säkerställa att svenska kollektivavtal gäller i Sverige. De villkor som finns i anställningserbjudandet för arbetskraftsinvandrare ska vara juridskt bindande
  • Skärpa straffen mot arbetslivskriminalitet
  • Öka samhällsnärvaron lokalt. Med statliga servicekontor, en närvarande lokalpolis och fungerande socialtjänst

Frågor vi driver