LO – Hela Svaret

Ulf Kristersson vill stoppa sjukförsäkring till cancersjuka

Om Ulf Kristersson blir statsminister har han lovat att återinföra den så kallade stupstocken i sjukförsäkringen. Det är en bortre tidsgräns då din ersättning försvinner. Även om du är svårt sjuk. 

Vårt mål är att samtala med en halv miljon medlemmar fram till valdagen 11 september.

Därför krävs hela svaret

LOs ordförande Susanna Gideonsson

Fråga oss!

Vi är några av Sveriges 1,4 miljoner arbetare. I höst ställer vi upp i valet. För vi har inte ett svar. Vi har hela svaret. Söndagen den 11 september kan du kryssa en av oss.

Att lösa våra samhällsproblem kräver mer än bara ett svar – det kräver hela svaret. Det kan vanligt folk bekräfta.

Läs mer om våra krav här »

För Sveriges undersköterskor och byggnadsarbetare, restaurang- och industriarbetare, ordningsvakter och butiksbiträden är inte bara ryggraden som får vårt samhälle att fungera. Vi ser också Sveriges problem först.

Vi står i frontlinjen när smittspridningen är som värst. Och vi arbetar i butikerna som blir rånade. Vi rycker ut när larmet går. Och det är våra pensioner som alldeles för ofta inte går att leva på. Det är i våra branscher människor utnyttjas av kriminella arbetsgivare.

Och det är våra liv som inte går ihop när förskolan, sjukvården eller äldreomsorgen inte fungerar som den ska.

I höst är det val i Sverige. Då har vi chansen att öka tryggheten för vanligt folk. Med fler jobb med trygg anställning – och skärpta identitetskontroller på våra arbetsplatser. Högre pensioner – och närvarande lokalpoliser där vi bor. Barnomsorg på obekväm arbetstid – och höjda straff för de som utsätter anställda för brott. En utbyggd välfärd – och hårda tag mot brottsligheten.

Det finns bara ett parti som har både kraften och viljan att genomföra en sådan politik. Rösta på Socialdemokraterna den 11 september 2022. För hela svaret.

Läs mer om våra krav här »

LOs ordförande Susanna Gideonsson

Susanna Gideonsson
LOs ordförande

Engagera dig i valrörelsen! 

Du behövs för att skapa trygghet åt vanligt folk. I höst är det val i Sverige. Vi är övertygade om att samhällsproblemen kräver mer än bara ett svar – de kräver hela svaret. Skriv upp dig så berättar vi mer om hur du kan engagera dig i valrörelsen.

Våra krav:

  • Fler jobb och tryggare anställningar. För det krävs investeringar i hela samhället, schysta arbetsvillkor, bättre arbetsmiljö och en pension som går att leva på.
  • En stark välfärd. Inte nedskärningar och vinstjakt som försvagar skolan, vården och omsorgen. 
  • Trygghet där vi bor och ordning och reda på arbetsmarknaden. Med fler närvarande poliser, skärpta straff och reglerad arbetskraftsinvandring. 

Rösta på en arbetare

Vi är några av Sveriges 1,4 miljoner arbetare. I höst ställer vi upp i valet. För vi har inte ett svar. Vi har hela svaret. Vi kandiderar för Socialdemokraterna och söndagen den 11 september kan du kryssa en av oss. Hitta dina kandidater att rösta på här »

Engagera dig!

Valet den 11 september handlar om att vanligt folk ska få det bättre – eller om otrygghet ska bli det normala – både i arbetslivet och samhället i stort.

För att lyckas behöver vi dig. Läs mer om hur du kan engagera dig.

Se fler uppdateringar här »